Как да изберем подходящото за нас подстригване?

Доказано е, че в 90% от случаите, когато описваме човек ние помним дължината и цвета на косата. Това безспорно определя нашата индивидуалност.

Подстригваме косата по естетически и хигиенни причини и това съществува още от древността.

Преди подсригването трябва да се направи консултация със специалист за формата на косата. За да изберем правилното подстригване трябва да се вземат предвид всички специфики на косата- права чуплива къдрава, също така и морфологията на черепа(формата на главата). Има значение и определянето типа лице –нормално,издължено,кръглоромбоидно,квадратно,сърцевидно и т.н.

Поддръжката в домашни условия на избраната форма също е важна част при избора на прическа.

Идеята на подстригването е: то да подчертае индивидуалността и да подхожда на социалния статус в обществото. Избраната визия може да преобрази напълно човек и той да стане по-забележим, ако желае. То е свързано със себеусещането на индивида. Хората искат да бъдат различни или да приличат на някой, който е направил силно впечатление и е оставил трайни спомени, като визия у тях.

Когато косата стане „непокорна“ (спада обема, направената прическа издържа няколко часа) тя има нужда от освежаване(подстригване). Ако косата започне да се реши трудно поради изпръхване на краищата(порьозност), то значи е време да посетите вашия фризьор. Ако вие искате да промените визията и стила си, отново е време да запазите час при специалист.

Средния растеж на косата за един месец е 1-1,2см. Това определя и периодите, в които трябва да се поддържа зададената форма на косата. При по-късите линии времето, в което отново трябва да посетите фризьора е около 1 месец. При средни и дълги коси – до 2 месеца.

За да бъде красива косата ви, тя трябва да бъде здрава и добре оформена.

Вашият коментар