Грижа за косата в края на зимния сезон

С преминаването на зимния сезон,започва подготовката на тялото за по-топли дни. Идва и пролетната умора, която е продиктувана от спад на имунитета. Много често при нас то се проявява, като засилване на косопада. Започва леко дехидратиране на скалпа и от промяната на хормоналния баланс се проявява така наречения сезонен косопад.

Голяма част от външните поражения могат да се ограничат след диагностика и консултация със специалист ,както и  правилно подбрани продукти за домашна грижа.

Друг важен момент в борбата със сезонния косопад е хидратацията на косата. Която може да се постигне с по-дълбоко проникване на хидратиращите съставки на измивните продукти, чрез използването на инфра червена светлина(инфраруж).Това е уред, който се използва в салоните за по-успешно проникване на ампули и маски за коса и скалп.Инфрачервена светлина кара хидратантните съединения да трептят много по-силно, а това като краен резултат е по-дълбоко проникване на подхранващия, хидратиращия или възстановяващия комплекс, съдържащ се в маските и ампулите.

И след като сме възстановили косата и сме я подготвили за идващото топло време, можем да направим така желаните отблясъци в косата за лятото или  да я изсветлим. Преди началото на лятото е най-подходящото време за такъв тип процедура.

Вашият коментар